Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα

Το Πείραμα του Ερατοσθένη στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 το 9ο Γυμνάσιο Βόλου για 2η φορά συμμετέχει στην εκτέλεση του “πειράματος του Ερατοσθένη“, ενός παγκόσμιου πειράματος, από τα ομορφότερα στην ιστορία της φυσικής, που γίνεται Μάρτιο και Σεπτέμβριο κάθε έτους, στην εαρινή και χειμερινή Ισημερία την ώρα που ο ήλιος θα βρίσκεται στο ζενίθ κάθε πόλης που συμμετέχει στο πείραμα. Για τον Βόλο η ώρα αυτή ήταν 12 38′.

Την δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» συνδιοργάνωσαν τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Στο πείραμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στον ίδιο γεωγραφικό μεσημβρινό δεν έχουν δηλαδή διαφορά ώρας και διεξάγεται ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι η επίκεντρη γωνία μεταξύ των δυο πόλεων καθώς και η μεταξύ τους χιλιομετρική απόστασή που την βρίσκουμε από το Google Earth. Οι συντεταγμένες του Γυμνασίου μας είναι 39, 224′ Γεωγραφικό πλάτος και 22,566′ Γεωγραφικό μήκος.

Η Προετοιμασία..

Το σχολείο μας επίσης, συμμετείχε και στην διοργάνωση ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας της Ελληνογερμανικής Αγωγής με συμμετοχές σχολείων από Ελλάδα και Ευρώπη.
Η διοργάνωση του πειράματος φέτος, γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, γιορτάζοντας την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Μαθηματικών και τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή της. Η δραστηριότητα θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Γραφείου της UNESCO για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό στην Ευρώπη.
Ο Ερατοσθένης μέτρησε την περίμετρο της Γης με απλά μέσα χωρίς να έχει υπολογιστή. Για να μετρήσουμε την ακτίνα της Γης χρησιμοποιήσαμε μία ράβδος του ενός μέτρου στερεωμένη κάθετα σε μία βάση, μια μετροταινία, ένας χάρακας και ένα μοιρογνωμόνιο. Η διαδικασία ήταν ως εξής. Τοποθετήσαμε μία ράβδο στο κέντρο της αυλής και 10 λεπτά πριν το ζενίθ του Ήλιου (12.38 μμ) στην πόλη μας και 10 λεπτά μετά, παίρναμε μετρήσεις της σκιάς της ράβδου ανά πεντάλεπτο. Χωρίσαμε τους μαθητές μας σε 4 ομάδες με φύλλα εργασίας και πήραν από 5 μετρήσεις η κάθε ομάδα. Την ώρα που ο Ήλιος ήταν στο ζενίθ η σκιά της ράβδου ήταν η μικρότερη, πριν και μετά ήταν μεγαλύτερη. Υπολογίσαμε την οξεία γωνία του ορθογωνίου τριγώνου που σχηματίσθηκε από την ράβδο και την σκιά της και με ένα τεράστιο μοιρογνωμόνιο αλλά και πειραματικά για να υπολογίσουμε την Περίμετρο της Γης. Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μας με την βοήθεια των καθηγητών τους βρήκαν γωνία 39.3 μοίρες. Συνεργαστήκαμε με στο Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας και την καθηγήτρια φυσικό κ.Ανθή Σαράντη με διευθυντή του σχολείου τον κ.Χριστοφοράκος Αντώνης. Η Χιλιομετρική απόσταση: Γεράκι- Βόλος είναι 265 km και η γωνία που υπολόγισαν ήταν 37 μοίρες. Η διαφορά των γωνιών είναι 2.3 μοίρες και η περίμετρος που υπολογίσαμε ήταν 41.478 χιλιόμετρα.

29472444_1904271013196660_7036387089302159360_o

Το Πείραμα στο οποίο συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία Α΄ Γυμνασίου και παρακολούθησε όλο το σχολείο υπό την επιτήρηση των καθηγητών κι αποδείχτηκε μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές μας. Τους πρόσφερε χαρά, παιγνίδι, συνεργασία, ομαδικότητα και οπωσδήποτε γνώση. Το πείραμα του Ερατοσθένη έγινε διαθεματικό, με την συμμετοχή πολλών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων όπως μαθηματικών, φυσικών, φιλολόγων, κοινωνιολόγων, γυμναστών, ξενόγλωσων, τεχνολόγων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πείραμα από τους καθηγητές τους και την διευθύντρια του σχολείου τους, ενθουσιάστηκαν και βοήθησαν πολύ στην εκτέλεση του πειράματος. Είχαμε μια εξαιρετική ιδέα βιωματικής μάθησης που φαντάζομαι ότι απόλαυσαν τα παιδιά. Σχημάτισαν την Γη κι σχεδιάσαμε την Αφρική με την Αλεξάνδρεια και την Ευρώπη με το 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Χαιρόμαστε ειλικρινά όλοι να βλέπουμε τόσο ορεξάτες και δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις να συμβαίνουν στο σχολείο μας.
Σκοπός του πειράματος ήταν να μάθουν με ποιον ζηλευτό τρόπο ο Ερατοσθένης μέτρησε την περίμετρο της Γης και πολλούς επιμέρους στόχους όπως την παρατήρηση, την συνεργασία των σχολείων μεταξύ τους, την χρήση των ΤΠΕ (Skype, exell, mail) και πως αυτά διευκολύνουν τις μετρήσεις.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου, Φυσικός, είναι πάντα παρούσα, ενισχύει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ενθαρρύνει όλους τους καθηγητές για τέτοιου είδους δραστηριότητες Πολλοί καθηγητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την διεξαγωγή του πειράματος μαζί με τα τμήματα τους, στην αυλή του σχολείου μας και τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές του σχολείου που συμμετείχαν και βοήθησαν στην διεξαγωγή του Πειράματος μαθηματικούς, φυσικούς, γυμναστές, φιλολόγους και τους καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που διδάσκουν Ιστορία καθώς και όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν η παρέμειναν μετά το πέρας του σχολείου για να δουν αυτό το σπουδαίο και εντυπωσιακό πείραμα.

ε2

Παιδαγωγικά Προγράμματα

Σχολικό Έτος 2015-2016

Logo

Πρόγραμμα Τeachers4Εurope 2015-2016Logo2.jpg

Τίτλος:                                            ICare4EU                                                                                             
Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σύνολο Μαθητών: 13
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση “Teachers4Europe 2015-16”.
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Παπαμαργαρίτη Αλεξάνδρα, Περιβολιώτης Δημοσθένης, Πούλιου Αναστασία, Πρίγκου Μαρία ? Στεφανία, Σάλιαρη – Δημητριάδη Ανδρονίκη ? Άννα, Σταματίου Μαρία, Συρταριώτης Κωνσταντίνος ? Μάριος, Τερλιγκάκης Ευθύμιος, Τόκα Ραφαέλα ? Ειρήνη, Τσιάλαβος Αθανάσιος, Τσιούκα Αγγελική Μαρία, Χατζηκυριάκου Γεωργία, Χούμπλης Αναστάσιοςκαι ο απόφοιτος μαθητής μας Κλειδωνάρης Δημήτρης.
Για να δείτε το υλικό μας, κάντε κλικ εδώ

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

To know us better (Ας γνωριστούμε καλύτερα). Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από το πρίσμα του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια : ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σύνολο μαθητών: 17
Ονοματεπώνυμα Μαθητών:
Βαλσάμη Αγγελική (Γ2), Βασιλάκου Βασιλική (Γ2), Δουλά Θεοφανία (Γ1), Κόκκαλη Αικατερίνη (Γ2), Κωνσταντίνου Γεωργία (Γ2), Μπιλιούρης Δημήτριος (Γ3), Νταλάνι Φιορεντίνα (Γ2), Ντόκα Μαγδαληνή (Γ4), Παπαευαγγέλου Ηλέκτρα (Γ3), Παπαμαργαρίτη Αλεξάνδρα (Β3), Παπουτσής Μάρκος (Γ4), Σάλιαρη-Δημητριάδη Ανδριάννα (Β3), Σεφέρης Λάμπρος (Γ4), Σταματίου Μαρία (Β3), Χατηκυριάκου Γεωργία (Β3), Χουσιάφη Βαρβάρα (Γ4), Χριστογιαννούλα Ιωάννα (Γ3).
Για να δείτε το υλικό μας, κάντε κλικ εδώ

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων

Τίτλος:                                            Ελληνικές κλασικές αρχαιότητες στην κοιτίδα τους – Αθήνα: γενέτειρα και κέντρο πολιτισμού της Ευρώπης.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  ΒΑΛΑΣΣΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
Συμμετέχουν: ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΤΣΙΚΗ ΝΙΚΟΛ
Σύνολο Μαθητών: 26
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Βουρούκος Δημήτριος, Γκινάρι Γκάμπριελ, Γκίστι Ορλάντο, Γράντζας Αθανάσιος, Ευαγγελάκος Χρήστος, Δεληστάθης Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Αντώνιος, Κουρκουνάς Χρήστος, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος,Λέτσιος Κωνσταντίνος, Ναούμ Ευάγγελος, Νικολάου Στανισλάβ, Μπέσα Θεοδώρα-Νικολέτα, Παπαδημητρίου Απόστολος, Συνετοπούλου Ελισάβετ, Τσελεπίδης Δημήτριος, Χαραλάμπους Ευριπίδης, Παναγιώτου Ευαγγελία, Πανταζή Όλγα, Παπαμιχαήλ Αθηνά, Σκέμπι Αουρόρα, Σπαθή Νίκη, Στεργιοπούλου Ελπινίκη, Τσιόβολου Μαρία-Ελένη, Τσούμπκο Κριστίνα, Χολέβα Ροδάνθη

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων

Τίτλος:                                            ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ  του  ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συμμετέχουν: ΒΑΛΑΣΣΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΣΑΛΒΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Σύνολο Μαθητών: 50
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
ΣΕΦΕΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΚΟΥΤΖΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΣΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΠΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΝΑΟΥΜ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΤΣΙΟΒΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ, ΜΗΛΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒ, ΧΟΛΕΒΑ ΡΟΔΑΝΔΗ, ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΕΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ,ΣΠΑΘΗ ΝΙΚΗ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ, ΝΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΘΗΝΑ,ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΛΓΑ, ΜΙΡΑΚΑ ΡΕΤΖΙΝΑ, ΧΟΥΣΙΑΦΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΤΑΛΟ ΟΛΝΤΙ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΚΕΜΠΙ ΑΟΥΡΟΡΑ, ΠΑΓΩΝΗ ΛΙΛΙΑΝΑ, ΑΥΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΝΤΑΛΑΝΗ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ, ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, ΓΑΡΓΑΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΠΟΡΛΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΟΠΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΙΟΥΡΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΤΑΘΟΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΛΑΝΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΒΑΡΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΑΤΣΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΟΥΛΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Τίτλος:                                            ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Σύνολο Μαθητών: 14
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Ευανθία Αλμπανούδη (B1), Αικατερίνη Κατούνη (B2), Ανθία-Ραφαηλλία Ματσούκα (B2), Ελισάβετ Κίσσα (B2), Ζωή Γιάνναρου (B2), Κωνσταντίνα Μπαγλατζή (B3), Μελίνα Λίλα B3), Αναστασία Μιχοπούλου (B3), Κωνσταντίνα Λούπη (B3), Ελένη Ρεχμάν Κουκουλέτσου (B4), Κωνσταντίνος Σωτηρίου Καραβίδας (Γ4), Νικόλαος Στογιαννίδης (Γ4), Βαρβάρα Χουσιάφη (Γ4), Λάμπρος Σεφέρης (Γ4)

 


 

 

Σχολικό Έτος 2014-2015

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Τίτλος:                                            ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ.ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  ΧΑΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ 
Συμμετέχων Καθηγητής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Σύνολο Μαθητών: 26
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΣΟΦΙΑ (Β2)
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Β2)
ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΣΩΝ (Β2)
ΑΫΦΑΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (Β2)
ΒΑΛΣΑΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Β2)
ΒΑΡΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (Β1)
ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β2)
ΒΑΤΣΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – ΝΑΤΑΛΙΑ (Β1)
ΓΑΡΓΑΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Β2)
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (Β1)
ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ (Β1)
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Β1)
ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Β1)
ΔΟΥΛΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ (Β1)
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Β2)
ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Β2)
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Β2)
ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Β2)
ΚΟΠΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Β2)
ΚΟΥΤΖΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Β2)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (Β2)
ΜΑΪΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Β2)
ΜΠΕΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (Β3)
ΜΠΙΛΙΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Β3)
ΝΤΑΛΑΝΙ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Β3)
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ (Β3)

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Τίτλος: ΑΣΦΑΛΗΣ ΑμεΑΚΙΝΗΣΗ; ΛΕΜΕ ΝΑΙ!
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Συμμετέχων Καθηγητής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σύνολο Μαθητών:  9
Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί (κατόπιν αιτήσεώς μας) στην εκστρατεία ECOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 2014-2015
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Γεωρτσέκης Στέφανος (Γ2)
Γιάννου Ασπασία (Γ2)
Γκολτσίδου Αναστασία (Γ2)
Ζορδομπά Μαρία (Γ2)
Καρούλης Χρήστος (Γ2)
Κλειδωνάρης Δημήτριος (Γ2)
Κονιστή Άννα (Γ2)
Κούκα Αντωνία (Γ2)
Κουφιδάκη Ελίνα Σοφία (Γ2)

Πολιτιστικό Πρόγραμμα 

Τίτλος: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συμμετέχων Καθηγητής: ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
Συμμετέχων Καθηγητής: ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 
Σύνολο Μαθητών: 32
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
ΝΤΟΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΛΓΑ
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΘΗΝΑ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΥΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΕΦΕΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΣΚΕΜΠΙ ΑΟΥΡΟΡΑ
ΣΠΑΘΗ ΝΙΚΗ
ΣΤΑΘΟΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΣΙΟΒΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΟΥΜΠΚΟ ΚΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΟΛΕΒΑ ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΟΥΣΙΑΦΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΑΛΛΑΝΙ ΑΝΤΖΕΛΑ
ΒΑΡΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΒΑΤΣΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΓΡΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΟΥΛΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΒΟΥΡΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΚΙΣΤΙ ΟΡΙΑΛΝΤΟ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:                                                                      ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ?ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. 
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΒΑΛΑΣΣΑ ΑΣΠΑΣΙΑ 
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΚΑΤΣΙΚΗ ΝΙΚΟΛ ΦΡΟΣΩ 
Σύνολο Μαθητών: 30 
Ονοματεπώνυμα Μαθητών

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:      ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, Η ΑΛΚΗΣΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΒΑΛΑΣΣΑ ΑΣΠΑΣΙΑ 
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΚΑΤΣΗ – ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
Σύνολο Μαθητών: 31
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Ακριβούση Ελένη Γ1
Βούλγαρης Γρηγόριος Γ1
Γανωτής Ιωάννης Γ1
Γεωργαλούσης Βάϊος Γ1
Γεωργούσης Νικόλαος Γ1
Γιαννακόπουλος Φίλιππος Γ1
Γιάτσος Μηνάς Γ1
Ζαφειρίου Γεώργιος Γ2
Ζαρώνης Ταξιάρχης Γ2
Ηλία Αικατερίνη Γ1
Θεοδώρου Ιωάννης Γ2
Ιλίεβ Σάσο Γ2
Καραντάκος Δημήτριος Γ1
Κλειδωνάρης Δημήτριος Γ2
Κούκα Αντωνία Γ2
Κουτσικός Δημήτριος Γ2
Λέκα Στυλιανή Γ2
Μανιατάκης Αναστάσιος – Θωμάς Γ4
Μουλάς Πηλέας Γ3
Ντάϊμου Αικατερίνη Γ3
Ντόκας Ευάγγελος Γ3
Παπαδοπούλου Μαρία Γ3
Πετρούλιας Ιωάννης Γ3
Πούλιος Θεοφάνης Γ3
Ρίτσι Ρυσιόζα Γ3
Σκαρίμβας Εμμανουήλ Γ4
Σταμούλης Αντώνιος Γ4
Τσαρτσάλης Δημήτριος Γ4
Τσιανάβας Αθανάσιος Γ4
Τσιρίκου Αλεξία Γ4
Χότζα Αριόλα Γ4

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:      ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΔΗΜΑΡΑΚΗ ΞΑΝΘΟΥΛΑ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συμμετέχων Καθηγητής: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
Σύνολο Μαθητών: 30
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
Α1:Καραγιάννης Ιωάννης
Καραγιαννίδης Κωνσταντίνος
Αλμπανούδη Ευανθία
Κοβίνης Παναγιώτης
Α3:Τόκα Ραφαέλλα
Κουτσονίκος Χρήστος
Πρίγκου Μαρία
Κυριάκη Μελία
Πούλιου Αναστασία
Μπαγλατζή Κωνσταντίνα
Ματσούκα Ανθή
Συρταριώτης Κωνσταντίνος
Περιβολιώτης Δημοσθένης
Ξανθοπούλου Μαρίνα
Λίλα Μελίνα
Χούμπλης Ανέστης
Α4:Μελισσάς Γιώργος
Φοινικόπουλος Στέφανος
Μπέτας Γιάννης
Ξένος Φίλιππος
Παπαρίζος Θωμάς
Τσουνάϊ Αλέξανδρος
Μπούργος Χρήστος
Παπαδόπουλος Θάνος
Παπανικολάου Μαρία
Μακρογιάννη Ηλιάνα
Παπαμιχαήλ Μυρτώ
Ντούλα Αναστασία
Κουκουλέτσου-Ρέχμαν Ελένη
Σπυριδάκη Αναστασία

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:      Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΚΑΤΣΗ – ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 
Συμμετέχων Καθηγητής: ΑΚΡΙΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σύνολο Μαθητών: 11
Ονοματεπώνυμα Μαθητών

Α2:

Βουτσελάς Δημήτριος
Γοντζούλιας Θεόδωρος
Δημητριάδη Μαγδαληνή
Κατούνη Αικατερίνη
Κίσσα Ελισσάβετ
Κορέτσι Φατμά
Κούκα Αλεξάνδρα
Κουλούρη Ειρήνη
Λαγάρα Ευαγγελία-Μαρία
Λουλούδης Μιχαήλ
Μαντζαβίνου Ευτέρπη

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:      ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΚΑΤΣΙΚΗ ΝΙΚΟΛ ΦΡΟΣΩ
Σύνολο Μαθητών: 27
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΡΕΧΜΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΧΟΤΖΑ ΡΟΖΑΛΙΝΤΑ
ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΗΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΙΑ
ΠΡΙΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΡΤΑΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΚΑ ΡΑΦΑΕΛΑ
ΜΠΑΓΛΑΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΛΙΛΑ ΜΕΛΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΑΝΘΗ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΥΡΤΩ
ΚΑΤΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΫΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Τίτλος:      ΦΩΤΟ-ΓΡΑΦΙ-ΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΛΒΑΛΗ
Συμμετέχουσα Καθηγήτρια: ΕΥΑΝΘΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Συμμετέχων Καθηγητής: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ
Συμμετέχων Καθηγητής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
Σύνολο Μαθητών: 27
Ονοματεπώνυμα Μαθητών
ΑΠΟ ΤΟ Β3
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΡΕΤΖΙΝΑ ΜΙΡΑΚΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ Β4
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΝΤΟΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΟΛΓΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΟΥΣΜΕΝΗΣ
ΑΟΥΡΟΡΑ ΣΚΕΜΠΙ
ΝΙΚΗ ΣΠΑΘΗ
ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΙΝΗ
ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΒΟΛΟΥ
ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΥΜΠΚΟ
ΡΟΔΑΝΘΗ ΧΟΛΕΒΑ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΣΙΑΦΗ
ΑΠΟ ΤΟ Γ2
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΖΑΡΩΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΥΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΒΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ