Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης

Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016, 18:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Συγκροτήματος Μουρτζούκου.

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-final

Μια σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης από τις 18.00 έως και τις 20.30.

Σημαντικοί φορείς, όπως το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Τ4Ε Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ύπατη Αρμοστεία, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και τα 16ο & 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου σε μια ανοιχτή παρουσίαση προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο για να διαφωτίσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαζί το κοινό για το φαινόμενο της μετανάστευσης και τις διάφορες πτυχές του φαινομένου με σκοπό την αύξηση της διαπολιτισμικής κατανόησης. Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη. Η ημερομηνία αυτή υιοθετήθηκε το 1990 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ως η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».

Υπολογίζεται ότι το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 232 εκατομμύρια ψυχές ζουν εκτός της πατρίδας τους. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την εστία τους με στόχο την αναζήτηση εργασίας ή μιας καλύτερης ζωής παγκοσμίως βρίσκονται εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργεί η διεθνής οικονομική ύφεση και η κρίση των αγορών, όπως η φτώχεια, ο στιγματισμός, οι διακρίσεις και η κακοποίηση. Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση, αναμένεται να αγγίξει τα 405 εκατομμύρια μέχρι το 2050, δηλαδή το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Γι? αυτούς τους λόγους, σε συνδυασμό με την έξαρση της Προσφυγικής Κρίσης ο φετινός εορτασμός του Δικτύου των Τ4Ε και των υπολοίπων συνδιοργανωτών για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης είναι μια ημέρα αλληλεγγύης με τους ανθρώπους που, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και άλλες κρίσεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις χώρες τους.

Κλικ εδώ για τη δημοσίευση στην e-thessalia.