Αρχείο κατηγορίας Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

 Teachers4Europe:

Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Σήμερα, η ομάδα των Students4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «ICare4Eu» του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ο Διευθυντής του σχολείου, κος Νίκος Αγγελόπουλος και η Πρέσβειρα του προγράμματος για τα σχολεία της Δ.Ε. Θεσσαλίας και καθηγήτρια του σχολείου, κα Βάσω Βούλγαρη, φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας, τους νέους Students4EuropeΜαγνησίας μαζί με τις εμψυχώτριες καθηγήτριές τους, υποψήφιες Teachers4Europe.

DSCN6217
9ο Γυμνάσιο Βόλου

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με τις εμψυχώτριες, κα Μαίρη Μπουκώρου και κα Χαρούλα Μιχαλακοπούλου, όπως επίσης και η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του Μουσικού Λυκείου Βόλου με την εμψυχώτρια, κα Χρυσούλα Μακρή.

DSCN6203
Μουσικό Λύκειο Βόλου

Οι τρεις ομάδες, 100 περίπου μαθητές, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή μεταξύ τους. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ από την κα Πηνελόπη Δάλλη, Διοικητική Συντονίστρια του ERASMUS+ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ακολούθησε συζήτηση με την κα Δάλλη, η οποία έλυσε τις απορίες των μαθητών. Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση του κου Σωκράτη Χρυσόμαλλου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο οποίος και διένειμε υλικό στους μαθητές.

DSCN6197
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Ευχαριστούμε πολύ την κα Δάλλη για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέδωσε καθώς και τον κο Σωκράτη Χρυσόμαλλο και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διανομή του υλικού για τη συνεχή στήριξή του στο έργο μας.

DSCN6183
κα Πηνελόπη Δάλλη, Διοικητική Συντονίστρια του ERASMUS+ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τα αλλεπάλληλα κύματα διεύρυνσης στην πραγματικότητα έχει εξ ολοκλήρου αλλάξει! Ο κόσμος γύρω μας γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκος. Τα προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα. Οι εξελίξεις επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν στις σχέσεις και τα συμφέροντα των κυβερνήσεων. Όλα όσα συμβαίνουν στον σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο επηρεάζουν άμεσα, και μερικές φορές απρόβλεπτα, τη ζωή των ανθρώπων.

DSCN6201
κος Σωκράτης Χρυσόμαλλος του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα Teachers4Europe έχει σα στόχο την προσέγγιση την έννοια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη σημασία ανάδειξης των μαθητών σε αυριανούς ενεργούς πολίτες της Ευρώπης. Το Δίκτυο Τ4Ε διακρίνει ευαισθησία στα θέματα που αφορούν στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία που προσφέρει ένα υγιές, ισότιμο, ασφαλές περιβάλλον στη σχολική κοινότητα, που σέβεται την πολιτισμική ταυτότητα όλων και όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την αυτοεικόνα του, τις ικανότητές του και την πολλαπλή του ταυτότητα.

DSCN6157

Για τον ιστότοπο του Erasmus+ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάντε κλικ εδώ.

Για να τη δημοσίευση στο e-thessalia.gr κάντε κλικ εδώ.

Για τη δημοσίευση στο taxydromos.gr κάντε κλικ εδώ.

Βάσω Βούλγαρη, ΠΕ20

ΑΤ4Ε Δ.Ε. Θεσσαλίας.