Αρχείο κατηγορίας Οι ICare4Eu και Give out a Smile στην Αθήνα!

Οι ICare4Eu και οι Give out a Smile στην Αθήνα!

Δράσεις προσφοράς κι ενημέρωσης σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου.

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 οι μαθητές των παιδαγωγικών ομάδων Teachers4Europe – ICare4Eu και Give out Smile του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγήτριές τους, κα Βάσω Βούλγαρη, εμψυχώτρια των δράσεων και Πρέσβειρα του Προγράμματος Teachers4Europe για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και κα Έφη Κεχαγιά, ταξίδεψαν στην Αθήνα και πέρασαν ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες.

DSCN6313

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, επισκεφθήκαμε το σπίτι φιλοξενίας παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, όπου και παραδώσαμε τα βιβλία, τα παιχνίδια και το υλικό που είχαμε συγκεντρώσει. Μας περίμενε η κα Χριστίνα Μποντίδα, το προσωπικό του σπιτιού και οι εθελοντές, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού και ειδικότερα για τη λειτουργία του σπιτιού, στο οποίο προσφέρουν ένα ζεστό, οικογενειακό κλίμα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Θαυμάσαμε την αγάπη και την προσφορά αυτών των ανθρώπων η οποία επεκτείνεται πέρα από την εξασφάλιση στέγης και την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών στη δημιουργία μιας ενωμένης, αγαπημένης οικογένειας: σε καμία περίπτωση δε θυμίζει ίδρυμα, αλλά μια ζεστή αγκαλιά!

Smile01

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 επισκεφθήκαμε τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι μαθητές συζήτησαν για τα ευρωπαϊκά θέματα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη και την κα. Χριστίνα Καραταΐδη. Η συζήτηση από απλή ενημέρωση κατέληξε να πιάσει θέματα παγκόσμιας διακυβέρνησης και προοπτικές της ευρωπαϊκής ιδέας. Ο κ. Περουλάκης μεταξύ άλλων είπε: «Μπράβο στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους που τολμούν να τους φέρουν σε επαφή με τα μεγάλη ζητήματα της σύγχρονης εποχής». Στο τέλος, διανεμήθηκε υλικό στους μαθητές από τις κυρίες Αθηνά Δημητρίου και Δήμητρα Γεωργανά και ακολούθησε ελαφρύ γεύμα.

Europe01

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά μνημεία, να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, να περιπλανηθούν στα στενάκια της Πλάκας και να ζήσουν για λίγο τους ρυθμούς της πρωτεύουσας.

Vouli

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.Π.Ε.Θ., το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών.

Η Εμψυχώτρια των δράσεων

Βάσω Βούλγαρη, ΠΕ20,

Ambassador Teacher4Europe Δ. Θεσσαλίας