Αρχείο κατηγορίας Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας

Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Ετήσια Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας 2023-2024

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ετήσιας έκθεσης εσωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 εδώ.

Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας

Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2023-2024

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του συλλογικού προγραμματισμού της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 εδώ.

Ετήσια ‘Εκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ετήσιας έκθεσης εσωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2022-2023 εδώ.

Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας

Βόλος, 03-09-2018

Προγραμματισμός της Σχολικής Μονάδας για το σχολικό έτος 2018 ? 2019

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου είναι ένα Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία,ένα υπό εξέλιξη Αειφόρο Σχολείο όπου Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε, ένα σχολείο που προσπαθεί το ίδιο να ζει την Αειφορία στην καθημερινότητά του,στις σχέσεις, στις διαδικασίες,στις υποδομές του και στις πρακτικές του.Αυτό σημαίνει  μεταμορφώνω το σχολείο μου (το κάνω πιο ελκυστικό),δημιουργώ, συμμετέχω, μαθαίνω.

 H 1η Παιδαγωγική Συνεδρίαση 10-9-2018 του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας για τη φετινή χρονιά 2018-19, είναι σημαντική, διότι θα πρέπει καθορίσουμε και θα προγραμματίσουμε τους στόχους και τις δράσεις μας για τη νέα σχολική χρονιά που ήδη άρχισε.

Ο φετινός Προγραμματισμός θα στηρίζεται στην εμπειρία και τις γνώσεις όλων των προηγούμενων ετών που αποκτήσαμε, καθώς και στις σχέσεις που οικοδομήσαμε, προκειμένου η σχολική μας κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα και αποτελεσματικά. Στόχος η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ μελών του συλλόγου με την απόκτηση πολλών γεφυρών ανάμεσα μας για καλύτερη επικοινωνία και οπωσδήποτε πολλές συνεργασίες και δράσεις εντός και εκτός σχολείου. Καλύτερος ηλεκτρονικός εξοπλισμός στις αίθουσες και στα γραφεία των καθηγητών για καλύτερο σύγχρονο ελκυστικό και αποδοτικότερο μάθημα. Γιατί επιθυμούμε και θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο. Γιατί θέλουμε χαρούμενους καθηγητές, χαρούμενους μαθητές.

Ο προγραμματισμός μας έχει τους εξής 3 άξονες:

1ος Εκπαιδευτικοί στόχοι.

Ο άξονας αφορά κυρίως μία νέα Φιλοσοφία που προτάσσει νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες, νέες εκπαιδευτικές πρακτικές καθώς και τη χρήση των παιδαγωγικών μέσων για να γίνει το μάθημα χαρούμενο, ελκυστικό ,πολύ ενδιαφέρον στους μαθητές μας καθώς και την προετοιμασία των εργαστηρίων δείχνοντας πειράματα με απλά υλικά, τηλεδιασκέψεις και skypeμε μεγάλα ερευνητικά κέντρα του κόσμου όπως το Cern, εκτέλεση παγκόσμιων πειραμάτων όπως του Ερατοσθένη καθιερώθηκε ως γιορτή για το σχολείο μας με συμμετοχή όλων των μαθητών και των καθηγητών κλπ.

2ος Σχεδιασμός δράσεων οργάνωσης της σχολικής κοινότητας

Κεντρικός σκοπός του άξονα είναι η δημιουργία κλίματος ενότητας και συνεργασίας για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι, η διαδικασία αλλαγής της κουλτούρας του σχολείου και επιδιώξεις μας, που αφορά όλο το σχολείο και περνάει μέσα από την αλλαγή των σχέσεων μεταξύ των μελών του. Μας ενδιαφέρει και επιδιώκουμε την ανάπτυξη των καινοτόμων δράσεων, έρευνας, μάθησης όπουοι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς θα εισπράττουν τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας π.χ. δημιουργία σχολικού κήπου, ή ανακύκλωση η οτιδήποτε άλλο, με συμμετοχή όλου του σχολείου και να συμβάλλουν όλοι μαζί στην διατήρηση τους. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργούνται ομάδες παρακολούθησης και συντήρησης των έργων που δημιουργήθηκαν όπως του λαχανόκηπου, του Γκράφιτι που θέλουμε να σχεδιάσουμε για την φετινή χρονιά, τα καλάθια ανακύκλωσης κ.α. .

3ος Σχεδιασμός δράσεων δικτύωσης με την τοπική κοινότητα

Στόχος είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ανάπτυξη και διατήρηση σχέσεων με την τοπική κοινότητα και τους φορείς της (επαγγελματικοί, πολιτιστικοί, επιστημονικοί, διοικητικοί κλπ), με το πανεπιστήμιο (επίσκεψη στα εργαστήρια φυσικής στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής με Υπεύθυνο Καθηγητή Πανεπιστημίου τον κ.Βαβουγιό ή σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τον Δήμο Βόλου κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις και τα μέσα υλοποίησης, ανά άξονα, έχουν ως εξής:

1ος Εκπαιδευτικοί στόχοι.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι ο σεβασμός των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών και η ανάπτυξη της μοναδικότητάς τους. Καλλιεργούμε την Παιδεία, διδάσκουμε τις Αξίες με έμφαση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

 • 0 Σχεδιασμός υποβολής προγραμμάτων για έγκριση, με συγκεκριμένα θέματα και υπεύθυνους καθηγητές.

–         Τα προγράμματα υλοποιούνται εκτός ωραρίου και προβλέπεται ένα 2ωρο την εβδομάδα για κάθε πρόγραμμα.

 • Ενδοσχολική επιμόρφωση

–         Προσπάθεια για διαρκή ενημέρωση σε στοχευμένα θέματα, μικρής διάρκειας, σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης (όπως έγινε στις 9-5-18 από την υπεύθυνη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, καθώς και για την Πυρασφάλεια, το Κάρπα, την ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου), αλλά και με όλους τους συμβούλους. Τα θέματα μπορεί να είναι στους τομείς της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής.

 • Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης μέσα στο σχολείο με αφιερώματα κατά διαστήματα σε συγγραφείς και παρουσιάσεις βιβλίων όπως και την προηγούμενη χρονιά. Προσκλήθηκαν δύο συγγραφείς όπως ο κ Παπαθεωδώρου από τον Ακρίβο και η κ.Μάρω Αισώπου από την κα. Βούλγαρη.

–         Σύνταξη πλήρους καταλόγου με τα βιβλία της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Έχουμε πολλές δωρεές από: το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Library4all, την κα Ελένη Δικαίου, την κα Γιώτα Κούγιαλη.

–         Οργάνωση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης για τους μαθητές σε καθημερινή βάση.

Σκοπεύουμε φέτος να καλέσουμε τον συγγραφέα πολλών βιβλίων και θεατρικών σεναρίων και δημοσιογράφο Μηνά Βιντιάδη να παρουσιάσει το βιβλίο του «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη».

 Διαγωνισμοί

–         Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Ε κ ΣΤ δημοτικού Θεσσαλίας έχει καθιερωθεί πλέον στο σχολείο μας.

 • Συνεργασίες με άλλα Σχολεία

–         Πείραμα του     Ερατοσθένη με το γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας και υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ανθή Σαράντη. Επίσης συνεργαζόμαστε και με σχολεία από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως Φιλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.

–         Υπό εξέλιξη επικοινωνία με Ελληνικό σχολείο με την Ομογένεια στο Σικάγο- Αμερική.

 • Ημέρα Θετικών Επιστημών και ίσως και συνεργασία και με άλλα σχολεία για πειράματα Φυσικής.

–         Παρουσίαση-ομιλία για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας το CERΝ, σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με το CERΝ, παρασκευή σαπουνιού, πειράματα με απλά υλικά κ.α. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός για την αξία της επιστημονικής έρευνας. Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών επιστημών μπορεί να γίνει προσιτή ακόμα και διασκεδαστική.

 • Ημέρα Ανοικτής πόρτας

Για τα δημοτικά σχολεία που θα υποδεχτούμε το 13ο Δημοτικό Σχολείου, το 14ο Δημοτικό Σχολείου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Ανταλλαγή επισκέψεων.

 • Η τέχνη μέσα στο Σχολείο 

–       Τοιχογραφία στην τάξη έργων τέχνης. Σε κάθε τάξη οι μαθητές σε συνεργασία με τον καθηγητή τους σχεδιάζουν τον τοίχο της τάξης τους. Βοηθούν πολύ στο σχεδιασμό κάθε χρόνο του πειράματος του Ερατοσθένη.

–         Στόχος είναι η δράση αυτή να εμπλουτίσει την επαφή των μαθητών με την τέχνη και τα έργα της, καθώς και να συμβάλλει στην ανάπτυξη ομαδικής και βιωματικής σχέσης.

–         Ζωγραφίζουμε και ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας. Ζωγραφίζουμε την μαργαρίτα της Αειφορίας στον λαχανόκηπο μας και σχεδιάζουμε τον νέο ανθόκηπο με τις ρόδες.

–         Συνεργαζόμαστε με την Urbanartκαι κάνουμε γκράφιτι σε χώρους του σχολείου μας.

 • Σχολικές γιορτές

–         Για την παρακολούθηση των γιορτών στο Αμφιθέατρο, αφού πάρουμε παρουσίες στις Τάξεις, τα Τμήματα με συνοδούς τον Υπεύθυνο του Τμήματος κι έναν ακόμη καθηγητή θα κάθονται σε προκαθορισμένες θέσεις. Ο Υποδιευθυντής και ο κ. Τσαρτάλης συντονίζουν την προσέλευση των Τμημάτων στο Αμφιθέατρο.

 • Προγραμματισμός περιπάτων, εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών

–         Οκτώβριος – περίπατος – ναι

–         Νοέμβριος ? περίπατος – ναι

–         Δεκέμβριος ? περίπατος – ναι

–         Φεβρουάριος ? περίπατος-ναι

–         Μάρτιος 3/18 ? περίπατος – ναι. Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές γιατί μπορεί να αλλάξουν.

–       Ίσως αν αποφασιστεί 8/11/17 Εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, λόγω εορτασμού της Αεροπορίας και στην             Βουλή με την Γ΄ Γυμνασίου αν προγραμματιστεί.

–         Ημερήσια η πολυήμερη εκδρομή: τον Απρίλιο ή Μάιο.

–         Εκδρομές με τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα που τρέχουν την φετινή σχολική χρονιά 2018-19 .

–         Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορα μέρη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με διάφορους καθηγητές .

 • Εκκλησιασμός

–         Παρασκευή 21/12/2018  παραμονή Χριστουγέννων

–         Τρίτη 29/01/2019           Τριών Ιεραρχών

–         Παρασκευή 19/04/2019  ( Πάσχα  28/4/2019)

2ος   Σχεδιασμός δράσεων της σχολικής κοινότητας

Οργανώνουμε το Σχολείο μας, βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητά του,

αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης

 • Δημοσιοποίηση του προγραμματισμού στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας και κοινοποίησή του στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, στο 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στους Σχολικούς μας Συμβούλους.
 • Συνεργασία με το Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Σταχτέα για την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν ξέρουμε αν είναι ο ίδιος ;
 • Συναντήσεις με τους φορείς της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) με κύριο στόχο να καταγράφονται οι υπάρχουσες ελλείψεις, αδυναμίες και ανάγκες και να δρομολογούνται οι εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισής τους. Στόχος μας φέτος είναι να βάλουμε ιντερνέτ σε όλες τις αίθουσες και τουλάχιστον 2-3 προτζέκτορες με στόχο να εφοδιαστούν όλες οι αίθουσες με ίντερνετ κ προτζέκτορες ώστε το μάθημα να γίνει πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον .
 • Σύνταξη ωρολογίου προγράμματος

–          Σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής θέλει να απουσιάσει, επικοινωνεί με τη Διεύθυνση του Σχολείου και στη συνέχεια με τον υπεύθυνο του προγράμματος για τις αναγκαίες αλλαγές.

Όσοι έχουν μειωμένο ωράριο σημειώνουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα τις ώρες του μειωμένου ωραρίου τους.

Η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων θα γίνεται σε κενά των καθηγητών .

–         Φεβρουάριος: Πέμπτη 14/2/19 επίδοση  βαθμολογίας Α? τετραμήνου ( ενδεικτικά )

–         Πέμπτη  20/09/2017   Στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση γονέων των μαθητών της Α΄ Τάξης για ενημέρωσή τους καθώς και των τάξεων Β΄ κ Γ΄ ( ενδεικτικά ).

–         Υπάρχει σημαντική ανάγκη πιστής τήρησης του προγράμματος των εφημεριών. Τα καθήκοντα των εφημερευόντων ξεκινούν από την πρωινή σύνταξη (σημασία της πρωινής σύνταξης) μέχρι και το τέλος της ημέρας και μέχρι να φύγει και ο τελευταίος μαθητής .Ο εφημερεύων της 2ης βάρδιας θα ελέγχει όλες τις αίθουσες αφού φύγουν όλα τα παιδιά . Τα φύλλα των απουσιολόγων θα τα κόβει ο υπεύθυνος καθηγητής του Τμήματος καθημερινά.

 • Τρόπος κάλυψης κενών (σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού)

–         1. Καταβολή προσπάθειας για να μην υπάρχει κανένα κενό με αλλαγή του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος

–         2. Προτεραιότητα έχουν οι καθηγητές με μειωμένο ωράριο, για την κάλυψη κενών.

–         Σε κάθε άλλη περίπτωση το κενό θα καλύπτεται από άλλο καθηγητή. Κυλιόμενα με ευθύνη της Διευθύντριας .

 • Συνεργασία των καθηγητών που αναλαμβάνουν τμήματα της ίδιας τάξης ώστε να καταλήγουν σε κοινό προγραμματισμό ύλης

–         Συντονίστρια Φιλολόγων: κ.Καρκαλέτσου

–         Συντονίστρια Πληροφορικής: κ. Βούλγαρη

–         Συντονιστής Μαθηματικών: κ. Κομίνης

–         Συντονιστής Φυσικών: κ. Τσαρτσάλης

 • Να υπάρχει ένας καθηγητής για κάθε τάξη ( όχι απαραίτητα ο υπεύθυνος τάξης ) για να διευθετεί τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται και  αν δεν λυθούν έρχονται στην διεύθυνση
 • Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό σε μαθητές και σε καθηγητές
 • Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς σε όλους τους μαθητές και καθηγητές από έμπειρο άτομο της Ελληνικής Τροχαίας , βίντεο από τον κ.Ιαβέρη στην  θεματική εβδομάδα .

Θεματική εβδομάδα

Πρόσκληση πολλών φορέων

9 ΚΕΘΕΑ Πιλότος ,Νοσοκομείο Βόλου και Τρικάλων , Αστυνομία ,Τροχαία Δήμος Βόλου ) για ενημέρωση σε καθημερινά 3-4 ώρες .

 • Καταγραφή περιπτώσεων μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (μαθησιακές, κοινωνικές κ.α. όπως περιπτώσεις παραμέλησης παιδιών, ανεργίας γονέων κλπ ).

Ενημέρωση  των γονέων για προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ,να πάνε στο ΚΕΔΔΥ να εξεταστεί το παιδί τους ,για να μπορέσει και αν κριθεί αναγκαίο να μπει σε τμήμα Ένταξης που υπάρχει στο σχολείο μας .

 • Λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων και αιθουσών με Η/Υ

 –         Κατάρτιση προγράμματος χρήσης των εργαστηρίων και των αιθουσών με τα οπτικοακουστικά μέσα από τους καθηγητές που εμπλέκονται με τα αντίστοιχα μαθήματα .

–         Οι διαδραστικοί πίνακες χρησιμοποιούνται από όλα τα Τμήματα ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση των καθηγητών για την αντίστοιχη μετακίνηση των Τμημάτων.

–         Απαιτείται αυξημένη προσοχή στη σωστή χρήση των οπτικοακουστικών μέσων του Σχολείου, διότι προκαλούνται φθορές (πχ καταστροφή λάμπας βιντεοπροβολέα αίθουσας ξένων γλωσσών).

 • Προγραμματισμός σχολικών συμβουλίων και εκλογικών διαδικασιών των μαθητών
 •  –    Δευτέρα 10-09-2018  1η Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου μόνο με γονείς για συζήτηση για το τι θα ήθελαν και τι σχεδιάζουν  εκείνοι για την νέα σχολική χρονιά .Εμείς θα τους πούμε για τον δικό μας προγραμματισμό  και ότι τους θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίζουν .

 –         Πέμπτη 11/10/18 6η ώρα, διεξαγωγή εκλογών για τα 5μελη μαθητικά συμβούλια

–         Πέμπτη  18/10/18  τις 3 τελευταίες ώρες, γενική συνέλευση μαθητών  και στη συνέχεια εκλογές για  την ανάδειξη του 15μελους μαθητικού συμβουλίου.

 –         Τρίτη 30/10/18 : 2η Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου ( συζήτηση για τους στόχους που θα ήθελαν οι μαθητές μας  από την φετινή χρονιά με το 15μελές και εκπρόσωπο του Δήμου  ).

 –         Δευτέρα 22/01/19  3η Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου ( προβληματισμούς για διάφορα θέματα όπως μία ενδεχόμενη κατάληψη )

–         Πέμπτη 23/05/19  4η Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου για το τέλος της σχολικής χρονιάς την αποφοίτηση της Γ΄ Γυμνασίου και τα αναμνηστικά τους δώρα

Οι ημερομηνίες είναι  ενδεικτικές.

 • Προγραμματισμός συνεδριάσεων Συλλόγου Καθηγητών και επίδοσης βαθμολογίας

–         Τετάρτη 23/1/2019: Συνεδρίαση Συλλόγου για τη λήξη του Α? τετραμήνου

–         Κατάθεση βαθμολογίας  Α? τετραμήνου μέχρι Δευτέρα  04/2/2019

–         Πέμπτη  14/2/2019: Επίδοση βαθμολογίας  Α? τετραμήνου . Οι ημερομηνίες είναι  ενδεικτικές.

–         Παρασκευή  31/5/2019: Συνεδρίαση Συλλόγου για τη λήξη του Β? τετραμήνου

–         Κατάθεση βαθμολογίας Β? τριμήνου μέχρι  5/06/2018

–         Δευτέρα  17/06/2019: Επίδοση βαθμολογίας  Β? τετραμήνου

 • Συναντήσεις καθηγητών ανά τμήμα και τάξη  για τον συντονισμό της ύλης με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα .
 • Προγραμματισμός προπονήσεων ομάδων

 –         Κάθε 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου γίνονται Πανελλήνιες Αθλητικές Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας  .Συντονίζουν οι Γυμναστές .

–         Κατάρτιση Προγράμματος για προπονήσεις των ομάδων.

–         Κατάσταση μαθητών που συμμετέχουν στις προπονήσεις (στα Τμήματα και στη Γραμματεία)

 • Διοργάνωση και συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις

–         Εκδήλωση λήξης μαθημάτων ? Παρουσίαση προγραμμάτων, εργασιών και έργων στο Σχολείο . Παράσταση το θεατρικό του σχολείου μας  στο Πολιτιστικό της Νέας Ιωνίας η στον κινηματογράφο Αχίλλειο.

–         Αφιέρωμα ? Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας (Μάρτιος-Απρίλιος του 2019)

–         Συμμετοχή σε μαθητικούς αθλητικούς αγώνες ( Μπάσκετ ,ποδόσφαιρο , σκάκι )

 • Δημιουργία και συντήρηση ιστοσελίδας

–         Ήδη το Σχολείο μας έχει τη δική του ιστοσελίδα.

–         Κάθε δραστηριότητα θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και το blogs σχολείου . Ο καθηγητής/τρια υπεύθυνος της δραστηριότητας, θα συμπληρώνει σχετική φόρμα, την οποία μαζί με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό θα τα δίνει, σε ψηφιακή μορφή, στην υπεύθυνη της ιστοσελίδας για να επιμεληθεί τη δημοσίευση.

 • Δημιουργία φακέλου με πλήρη στοιχεία των μαθητών και τηλέφωνα  υπηρεσιών για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. ( κ. Τσούπας )

 Διοργάνωση ασκήσεων σεισμού

Τετάρτη 07 /11/18  στις 2 τελευταίες ώρες: 1η άσκηση σεισμού ( Υπεύθυνοι :Δ/ντρια , κ. Καλατζής Υποδιευθυντής , κ. Τσαρτσάλης )

Πέμπτη 18/4/19 στις 2 τελευταίες ώρες: 2η άσκηση σεισμού . ( Υπεύθυνοι :Δ/ντρια , κ. Καλατζής Υποδιευθυντής , κ. Τσαρτσάλης )

 • Συνεργασία με προσωπικό υποστήριξης του σχολείου (φύλακες, καθαρίστριες, κυλικείο κλπ)
 • Προγραμματισμός επισκευών, συντήρησης, ελέγχου λειτουργίας εγκαταστάσεων του σχολείου (φωτοτυπικό, φωτισμός, θέρμανση, πόρτες, παράθυρα).
 • Αισθητικές παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο . Μεταμορφώνουμε το σχολείο μας.  Υπό εξέλιξη Αειφόρο σχολείο .  Μετά την δημιουργία του περιφραγμένου Λαχανόκηπου οι μαθητές μας φυτεύουν και μαθαίνουν για τις εποχικές καλλιέργειες . Ακολουθούμε την έκφραση ΄΄ όπου υπάρχει ένας κήπος είναι ένα σχολείο ΄΄.

             3ος     Σχεδιασμός δράσεων δικτύωσης με την τοπική κοινωνία και το εξωθεσμικό περιβάλλον

 Στόχος μας ένα Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, χώρο δημιουργικής συνάντησης με τους προβληματισμούς και τις ελπίδες της .

 • Οργάνωση επισκέψεων επιστημόνων ( κ. Μουσάς ) και  επαγγελματιών στο σχολείο
 • Καθορισμός ημερίδας ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων της 3ης Τάξης για τις προοπτικές μετά το Γυμνάσιο από τους υπεύθυνους του ΚΕΣΥΠ μέχρι τώρα .
 • Συνεργασία με επιστημονικούς συλλόγους (Σύνδεσμος Φιλολόγων, Μαθηματική Εταιρεία κ.α.)
 • Προγραμματισμός απογευματινών εκδηλώσεων με τους γονείς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος (π.χ. προβλήματα και ενδιαφέροντα των εφήβων, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.α.)
 • Το σχολείο μας πάει Πανεπιστήμιο όπως πέρυσι την Τετάρτη 14-03-2019 ( Γεωπονική σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ). Υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές μας .
 • Συνεργασία με το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το εργαστήριο φυσικής για πειράματα .
 • Επίσκεψη του κ.Σοφκλή Σωτηρίου φυσικός , Αστροφυσικός  διευθυντής Έρευνας στην Ελληνογερμανική Αγωγή καθώς και της κ.Κουρκουμέλης Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που συμμετέχει με την ομάδα της στο πείραμα ATLASτου CERNκαι θα μας μιλήσουν για τα Βαρυτικά κύματα και το CERN ,θα συνδεθούμε με τηλεδιάσκεψη με το controlroomτου πειράματος  ATLAS και πιθανώς να ξεναγηθούμε από την φίλη και επιστήμονα Φυσικό ,μόνιμο μέλος του CERN, Ανδρομάχη Τσίρου .

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Παράρτημα Ι.

Πίνακας ανάθεσης εξωδιδακτικών εργασιών για το σχ. έτος 2018? 2019

Εργασία Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
Αισθητικές παρεμβάσεις κ. Λαμπροπούλου
Αμφιθέατρο – Οπτικοακουστικά μέσα κ. Καλατζής
Βιβλίο υλικού κ. Χατζηκυριάκου
Βιβλιοθήκη ? εκπαιδευτικό υλικό – Χάρτες κ. Βούλγαρη
Διαδραστικοί Πίνακες κ. Κομίνης, κ. Καλατζής
Ευρετήριο κ. Ζησοπούλου
Μητρώο Μαθητών κ. Ζησοπούλου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές
Ιστοσελίδα κ. Βούλγαρη
Myschool κ. Βούλγαρη, κ. Τσαρτσάλης για τον έλεγχο των απουσιών
Απουσίες Myschol Οι υπεύθυνοι τμημάτων
Ψηφιακό κτηματολόγιο κ. Τσαρτσάλης, κ. Καλατζής
Καρτέλες Μαθητών στο Myschool Οι υπεύθυνη καθηγητές τμημάτων
Blogsτου σχολείου κ. Καρκαλέτσου
Διαχείριση E-mail κ. Σαλβάνου, κ. Γαλανοπούλου και εκτύπωση
Κτίριο – Εγκαταστάσεις του Σχολείου κ. Γκιώνης
Κυλικείο (Συμμετοχή σε επιτροπή) κ. Καλατζής
Εγγραφές -Μετεγγραφές κ.Χαμούλια,κ.Μαγγίνα,κ.Κατσίκη,κ.Σαλβάνου,κ.Ρηγάκη
Ωρολόγιο Πρόγραμμα- κ. Καρκαλέτσου-κ.Γιαννούλας
Σχολικά βιβλία κ. Γκιώνης-κ.Τσαρτάλης
Τήρηση Πρακτικών κ. Βαλασσά
Μαθητικά  Δελτία κίνησης κ. Καλατζής
Φαρμακείο κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος
Πρωτόκολλο ?Άδειες κ.Καλατζής, κα Διευθύντρια, κα Βούλγαρη
Αθλητικό υλικό κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος
Σχολικές γιορτές
 • 28ης Οκτωβρίου:

Παρασκευή 26/10/18

κ. Κολίτσα

 

 • Πολυτεχνείου:

Παρασκευή 16/11/18 κ. Χαμούλια

 • Χριστουγέννων:

Παρασκευή 21/12/18 κ. Παπανικολάου

 • 25ης Μαρτίου:

Παρασκευή 22/3/19 κ. ΠαπανικολάουΥπεύθυνοι εργαστηρίων

 • Πληροφορικής

κ. Βούλγαρη

 • Φυσικής ? Χημείας

κ. Τσαρτσάλης

 Παράρτημα ΙΙ.

Υπεύθυνοι Τμημάτων

Τμήμα Α1 κ. Κατσή
Τμήμα Α2 κ. Μαγγίνα
Τμήμα Α3 κ. Ακρίβος
Τμήμα Α4 κ. Γιάλβαλη
Τμήμα Β1 κ. Γιαννούλας
Τμήμα Β2 κ. Γαλανοπούλου
Τμήμα Β3 κ. Γκιώνης
Τμήμα Β4 Κ. Κατσίκη
Τμήμα Γ1 κ. Κολίτσα
Τμήμα Γ2 κ. Κομίνης
Τμήμα Γ3 κ. Σαλβάνου
Τμήμα Γ4 κ. Ρηγάκη