Επίσκεψη της ομάδας F1 του 9ου Γυμνασίου Βόλου στη Σκιάθο

 

Η γυναικεία ομάδα F1 “Ariston” All girls initiative του 9ου Γυμνασίου Βόλου επισκέπτεται τη Σκιάθο για ενημέρωση των σχολείων του νησιού και των τοπικών φορέων σχετικά με τον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in Schools”. Επίσης, η ομάδα “Ariston” θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του Skiathos Palace Cup, ώστε ο μαθητικός πληθυσμός της Σκιάθου να έρθει σε επαφή με νέους κόσμους και να δεχθεί πρωτόγνωρα ερεθίσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του skiathoslife.gr και στο άρθρο της εφημερίδας “Θεσσαλία”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χρυσούς χορηγούς μας: το Skiathos Palace, την Εταιρεία Seajets, το Skiathoslife.gr για την πρόσκληση και φιλοξενία στο νησί του Παπαδιαμάντη στις 5 με 7 Μαΐου, οι οποίοι πίστεψαν στη δύναμη της γυναικείας μας ομάδας “Ariston” All girls initiative του παγκόσμιου διαγωνισμού “F1 in Schools” και μας δίνουν την ευκαιρία να ενημερώσουμε τα σχολεία του νησιού. Μεγάλη μας τιμή.

Επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης

 

8 Νοεμβρίου 2022, ημέρα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ – προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το σχολείο μας, το Αειφόρο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης με όλους τους καθηγητές και όλους τους μαθητές μας, με στάση στην όμορφη Αγχίαλο. Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα αεροσκάφη, έκαναν πολλές ερωτήσεις, ήθελαν να ανέβουν στα αεροπλάνα, έβγαζαν φωτογραφίες και γενικά περάσαμε όλοι πολύ όμορφα. Εξάλλου, κάποιοι από αυτούς θα είναι οι μελλοντικοί μας πιλότοι που θα προστατεύουν την πατρίδα μας, για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στην Ανατολική Μακεδονία

 

Η τρίτη γυμνασίου με αναφορά στο μάθημα της ιστορίας έκανε μία διήμερη εκδρομή στα χώματα της Μακεδονίας.

Ξεκινήσαμε την Πέμπτη 3/11/2022 και αρχικά επισκεφθήκαμε τα οχυρά του Ρούπελ στο νομό Σερρών, ξεναγηθήκαμε και μάθαμε την ιστορία των οχυρών καθώς και τη θυσία των ηρωικών ανθρώπων που ουσιαστικά δεν παρέδωσαν τα οχυρά.

Στη συνέχεια κατεβήκαμε στη λίμνη Κερκίνη και μετά από μία ενημέρωση για το οικοσύστημα της λίμνης επισκεφθήκαμε τις μονάδες εκτροφής βουβαλιών και με τηλεσκόπια παρατηρήσαμε ερωδιούς, φλαμίνγκο και πολλά πουλιά της λίμνης. Κάνοντας τον γύρο της λίμνης και περνώντας από το φράγμα του Λιθότοπου φτάσαμε στις Σέρρες.

Γευματίσαμε και μετά το απόγευμα επισκεφθήκαμε την Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, ένα παλιό σταυροπηγιακό μοναστήρι. Οι μοναχές μας ξενάγησαν στο καθολικό της μονής, στο ελαιοτριβείο και σε άλλα μέρη του μοναστηριού και μας παρείχαν μία αβραμιαία φιλοξενία.

Το βράδυ διανυκτερεύσαμε στη Δράμα και την άλλη μέρα το πρωί επισκεφθήκαμε τις πηγές του Αγγίτη ένα σπήλαιο πραγματικά εντυπωσιακό και το μοναδικό που κυλάει ποταμός στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια πήγαμε στο βαπτιστήριο της Λυδίας. Ένας εντυπωσιακός χώρος όπου γίνονται πάρα πολλές βαφτίσεις και για ενήλικες καθώς η Αγία Λυδία ήταν η πρώτη Ευρωπαία γυναίκα που δέχτηκε το χριστιανισμό και βαπτίστηκε στους αρχαίους Φιλίππους. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και η αρχαία πόλη των Φιλίππων όπου εκεί επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο και με μία καταπληκτική ξενάγηση ενημερωθήκαμε για τα αρχαία ελληνιστικά και πρωτοχριστιανικά χρόνια της περιοχής και είδαμε το αρχαιολογικό μουσείο.

Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεφθήκαμε την Καβάλα όπου θαυμάσαμε την όμορφη πόλη και γευματίσαμε απολαμβάνοντας το δειλινό κάτω από το όμορφο κάστρο της. Επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες όμορφα συναισθήματα και δυνατές συγκινήσεις.

Σχολική εκδρομή Α’ τάξης

 

Στις 16 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή των μαθητών της Α’ Τάξης Γυμνασίου στις περιοχές Πύλη-Περτούλι-Τρίκαλα. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν: Βαρβάρα Κατσή, Θεοδότη Παπαδημητρίου, Απόστολος Σώτης, Ευλαλία Κωνσταντά. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μονής. Έπειτα επισκέφθηκαν το πετρωτό γεφύρι στην Πύλη και το χωριό Λιβάδι του Περτουλίου. Στο Περτούλι οι μαθητές γνώρισαν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, όπως το πανεπιστημιακό πάρκο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Σκοπός της εκδρομής ήταν η επαφή των μαθητών με την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των περιοχών της Θεσσαλίας.

Σχολική εκδρομή Β’ τάξης

 

Στις 10 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή των μαθητών της Β’ τάξης Γυμνασίου στα Μετέωρα και στα Τρίκαλα. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν: Βαρβάρα Κατσή, Θεοδότη Παπαδημητρίου, Απόστολος Σώτης, Ευλαλία Κωνσταντά. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μονής και του Αγίου Χαραλάμπου. Έπειτα επισκέφθηκαν το Μουσείο Ψηφιακής Προβολής, όπου ενημερώθηκαν για την πολιτιστική και φυσική ιστορία των Μετεώρων. Τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Παιδείας όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των σχολείων σε παλαιότερες εποχές.

Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, Μετέωρα