Αρχείο κατηγορίας F1 In Schools

Vamvakou Summer Camp 2023

Συμμετοχή της ομάδας Ariston στο Vamvakou Revival 2023

 
Η γυναικεία ομάδα “Ariston” του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ήταν φιλοξενούμενη από τον οργανισμό “Αναβίωση της Βαμβακού Λακωνίας”, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το διάστημα 9-14 Ιουλίου 2023.
Η ομαδα “Ariston” από το Βόλο, προσκλήθηκε από το “F1 in Schools Greece” και 4*4 in Schools Greece για να παρουσιάσει δράσεις στο Vamvakou Summer camp 2023 σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, της ευρύτερης περιοχής, Σπάρτης και γύρω χωριών.
 
 
Η εμπειρία μοναδική για τις μαθήτριές μου και τους μικρούς μαθητές της Σπάρτης και των γύρω χωριών. Υπήρχε χαρά, γέλιο, παιγνίδι, ξεγνοιασιά και γνώση.
 
 
Το χωριό ορεινό, στα 900 μέτρα υψόμετρο, μέσα σε πεύκα, καρυδιές και μεγάλη ποικιλία δένδρων, καταπληκτικούς αειφορικούς ξενώνες, με υπέροχη θέα και ιστορία, φιλόξενους και χαρούμενους ανθρώπους με προθυμία να σε βοηθήσουν.
 
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Οργανισμό Vamvakou Revival και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την φιλοξενία καθώς και τον Εθνικό Συντονιστή Ελλάδας και Κύπρου κο Δημήτρη Πολυματίδη για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη στην ομάδα μας την Ariston.
 

Συνάντηση της Ομάδας Ariston με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση της Ομάδας “Ariston” του σχολείου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Μεγάλη μας τιμή και ευλογία για τις μαθήτριες μου και εμένα προσωπικά να δώσουμε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο την ελιά που φύτεψε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας.

Μας συνεχάρη για τις πολύ όμορφες δράσεις που αναπτύξαμε ως σχολείο και τις αξίες που καλλιεργούμε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα Ariston της φόρμουλας των κοριτσιών μας, του “F1 in schools “.

Επίσκεψη της ομάδας F1 “Ariston” στη Σκιάθο

Επίσκεψη της ομάδας F1 του 9ου Γυμνασίου Βόλου στη Σκιάθο

 

Η γυναικεία ομάδα F1 “Ariston” All girls initiative του 9ου Γυμνασίου Βόλου επισκέπτεται τη Σκιάθο για ενημέρωση των σχολείων του νησιού και των τοπικών φορέων σχετικά με τον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in Schools”. Επίσης, η ομάδα “Ariston” θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του Skiathos Palace Cup, ώστε ο μαθητικός πληθυσμός της Σκιάθου να έρθει σε επαφή με νέους κόσμους και να δεχθεί πρωτόγνωρα ερεθίσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του skiathoslife.gr και στο άρθρο της εφημερίδας “Θεσσαλία”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χρυσούς χορηγούς μας: το Skiathos Palace, την Εταιρεία Seajets, το Skiathoslife.gr για την πρόσκληση και φιλοξενία στο νησί του Παπαδιαμάντη στις 5 με 7 Μαΐου, οι οποίοι πίστεψαν στη δύναμη της γυναικείας μας ομάδας “Ariston” All girls initiative του παγκόσμιου διαγωνισμού “F1 in Schools” και μας δίνουν την ευκαιρία να ενημερώσουμε τα σχολεία του νησιού. Μεγάλη μας τιμή.

Δράσεις STEM

Δράσεις STEM στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, κα Νίκη Χατζηκυριάκου στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο 1” μίλησε για διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο, όπως η γυναικεία ομάδα Φόρμουλα 1, η εκδήλωση και το εργαστήριο βιομιμητικής και το πείραμα του Ερατοσθένη στην παραλία του Βόλου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

 

Ομάδα Φόρμουλα 1 και Βιομιμητική

Ομάδα Φόρμουλα 1 και δράσεις Βιομιμητικής στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

 

Συνέντευξη της Διευθύντριας του 9ου Γυμνασίου Βόλου, κας Νίκης Χατζηκυριάκου στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV για τη γυναικεία ομάδα Φόρμουλα 1 του σχολείου και για την εκδήλωση για τη Βιομιμητική που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.

Ομάδα Φόρμουλα 1

Ομάδα Φόρμουλα 1 9ου Γυμνασίου Βόλου  – “Άριστον”

 

Φόρμουλα 1 γένους… θηλυκού – Στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου κατασκευάζουν μονοθέσιο όχημα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της εφημερίδας “Θεσσαλία”.

Ευχαριστούμε τον κ. Σπανό Φώτη.

Προκριματικά “F1 in schools”

Προκριματικά “F1 in Schools” στο Βόλο

 

Η προκριματική φάση των αγώνων ΄΄F1 in Schools΄΄ που έγινε στο Βόλο, στο υπέροχο χώρο Ergon Showground στου Τσαλαπάτα είχε πολύ καλά αποτελέσματα για το σχολείο μας, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου.
 
3 βραβεία:
 
1. Καλύτερη ταχύτητα μονοθέσιου
2. Ευ αγωνίζεσθαι
3. Εμμονής Αγωνιστικών Αντιξοοτήτων 
 
 
Μπορείτε να δείτε την τελική κατάταξη των σχολείων στους εθνικούς τελικούς “F1 in Schools” του 2022 εδώ.
 
Συγχαρητήρια στους αγαπημένους μαθητές μας.
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.
 
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές.