Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου

1η ώρα 8.15-9.00
2η ώρα 9.05-9.50
3η ώρα 10.00-10.45
4η ώρα 10.55-11.35
5η ώρα 11.45-12.25
6η ώρα 12.35-13.15
7η ώρα 13.20-14.00

Ωράριο Τηλεκπαίδευσης

1η ώρα 8.15-8.55
2η ώρα 9.05-9.45
3η ώρα 9.55-10.35
4η ώρα 10.45-11.25
5η ώρα 11.40-12.20
6η ώρα 12.30-13.10
7η ώρα 13.20-14.00

Οι μαθητές συνδέονται στο σύνδεσμο του καθηγητή/τριας τους, συμπληρώνοντας το πλήρες ονοματεπώνυμό τους.

Οι σύνδεσμοι των καθηγητών/τριών βρίσκονται εδώ.

Πρόκριση στους τελικούς Formula 1 in schools

Μεγάλη νίκη για το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και την ομάδα Argon της δράσης μας Formula 1 in schools σε συνεργασία με την ομάδα Τalos του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και μαθητές από τρία λύκεια του Βόλου. Προκριθήκαμε στους τελικούς και θα εκπροσωπήσουμε μαζί με άλλες ομάδες την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς 2021-22, οι οποίοι θα διενεργηθούν (κατά πάσα πιθανότητα) στην Αγγλία τον Μάιο η τον Ιούνιο 2022.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο 2021. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτό είναι το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε και φυσικά ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αν και κατά βάθος όλοι όσοι συμμετείχαμε γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό project. Επίσης για τα παιδιά ήταν ανέλπιστο, αλλά τώρα καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά τους δεν πήγε χαμένη και η επιτυχία θέλει πολύ κόπο για να επιτευχθεί. Έτσι, οι μαθητές μας μαθαίνουν να κατακτούν την γνώση με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, δεν πλήττουν, συνεργάζονται, ασχολούνται με κατασκευές, σχεδιάζουν με την βοήθεια των καθηγητών τους και γιατί όχι τους μυούμε στην έννοια του επιχειρείν .

Η ομάδα ΄΄Argon΄΄βραβεύτηκε με 2 βραβεία :
1 ) της Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και
2 ) της καλύτερης ομάδας Γυμνασίου
247878243_4705940066103710_2902452148090560142_n 242942941_4705939752770408_5792574407008448232_n
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας η συμμετοχή και η διάκριση σε αυτό το project. “Μεγάλη μου τιμή και πολύ υπερήφανη ως Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου για τους μαθητές μου και για την συμμετοχή μου σε αυτό το project”.
Πραγματικά τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας με εβδομαδιαίες συναντήσεις που διαρκούσαν πολλές φορές και 3 ώρες. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο project βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία αυτή. Πάνω από όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι οι μεγάλοι ήρωες, που έφτασαν τόσο ψηλά, να εκπροσωπήσουν την πόλη τους, τα σχολεία τους, την Ελλάδα σε έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα στους μαθητές μας αλλά και στους καθηγητές κο Πρώια Γιώργο από την ομάδα ΤALOS, τον κο Τσαρτσάλη Γιάννη, τον κο Καλατζή Κώστα υποδιευθυντή στου σχολείου μας που ήταν αρωγοί στην όλη προσπάθεια των μαθητών μας.
Το F1 in Schools είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, (των τεχνών) και των μαθηματικών [STE(A)M]. Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).
Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Παιδιά πάμε δυνατά για το παγκόσμιο .Πρέπει να δουλέψουμε μέχρι τον Ιούνιο 2022 με μεράκι, συνεργασία και αγάπη.

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου στην παγκόσμια Φόρμουλα 1 (Εφημερίδα Θεσσαλία)

Μεγάλες επιτυχίες μαθητών της ομάδας Argon σε διαγωνισμούς (ert news)

Διπλό βραβείο και εισιτήριο για τελικό για τη βολιώτικη μαθητική ομάδα Argon (Εφημερίδα Ταχυδρόμος)

Με δύναμη από τον Βόλο! (εφημερίδα Το Ποντίκι)

248384207_4705940332770350_7979128872016219536_n 248097231_4705947306102986_6230207634211479406_n

Give out a Smile

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016, οι μαθητές του προγράμματος Give out a Smile έφτιαξαν και μοίρασαν γλυκά στο συσσίτιο του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα Give out a Smile είναι πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και αποτελεί συνέχεια του περυσινού επιτυχημένου προγράμματος To Know us Better. Εντάσσεται στη θεματική ενότητα Ψυχική Υγεία και ασχολείται με : την κοινωνική & συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεκτίμηση, το αυτοσυναίσθημα & την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τις διαπροσωπικές Σχέσεις, την ανάπτυξη δεξιοτήτων για αντιμετώπιση του άγχους και του φόβου, την εφηβεία, συμπεριφορές και αντιλήψεις, το σχολικό Εκφοβισμό, την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Με χαρά και πολύ αγάπη οι μαθητές ετοίμασαν (με τη βοήθεια της μαμάς..) γλυκάκια τα οποία πακετάρισαν και τα πρόσφεραν στους σιτιζομένους στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου. Ο Πατέρας Κωνσταντίνος Αυγέρης και οι αξιαγάπητες κυρίες που μαγειρεύουν για το συσσίτιο μας υποδέχθηκαν με ζεστασιά και άνοιξαν για δεύτερη συνεχή χρονιά την αγκαλιά τους να μας υποδεχθούν ως αρωγούς στο πολύτιμο έργο τους.

Άρθρο στην Εφημερίδα Θεσσαλία

Κανονισμός λειτουργίας μαθητικών κοινοτήτων

Ο θεσμός των μαθητικών κοινοτήτων έχει δημιουργηθεί με νόμο από την Πολιτεία. Το κείμενο που εξηγεί τον σκοπό, τις λειτουργίες και τις διαδικασίες των μαθητικών κοινοτήτων, είναι η Υπουργική Απόφαση 23/1986/Β-619 «Κανονισμός λειτουργίας μαθητικών κοινοτήτων», και θα το βρείτε εδώ. Πιο κάτω θα βρείτε κάποια σημαντικά στοιχεία του Κανονισμού:

  • Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες είναι ισότιμα μέλη της δικής τους μαθητικής κοινότητας, της τάξης τους δηλαδή. Με άλλα λόγια, όλοι και όλες έχουν δικαίωμα λόγου και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων!
  • Κάθε μήνα γίνεται η τακτική γενική συνέλευση κάθε κοινότητας (τάξης), με ευθύνη του συμβουλίου της τάξης, σε μία από τις τρείς πρώτες διδακτικές ώρες. Στο γυμνάσιο, παρευρίσκεται ένας εκπαιδευτικός για να παρέχει συμβουλές, εάν χρειαστεί, σχετικά με τις διαδικασίες. Μπορεί ακόμη να γίνει έκτακτη συνέλευση για κάποιο θέμα, εκτός των ωρών διδασκαλίας.
  • Οι εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων πρέπει να γίνονται μετά από αναλυτική συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της κοινότητας.
  • Το 5μελές συμβούλιο κάθε μαθητικής κοινότητας συνεδριάζει τακτικά μια φορά την εβδομάδα, και έκτακτα, αν χρειαστεί, με πρωτοβουλία του προέδρου ή τριών μελών του. Το συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρευρίσκονται τουλάχιστον τρία μέλη του. Το 5μελές συμβούλιο έχει συλλογική ευθύνη για την οργάνωση και τη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας. Μέσα στην αίθουσα της τάξης, το συμβούλιο της κοινότητας έχει δικό του ντουλάπι.
  • Σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο, 3 φορές το χρόνο γίνεται τακτική γενική συνέλευση όλων των μαθητών του σχολείου, για να συζητηθούν τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές, Ευθύνη γι αυτό έχει το μαθητικό συμβούλιο του σχολείου (το 15μελές). Οι συνελεύσεις αυτές διεξάγονται μέσα στις 3 πρώτες ώρες. Έκτακτες συνελεύσεις γίνονται έξω από το σχολικό ωράριο.
  • Στις γενικές συνελεύσεις του γυμνασίου παρευρίσκονται με δικαίωμα λόγου και οι καθηγητές-σύμβουλοι των τάξεων. Σκοπός της παρουσίας τους είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας, εφόσον χρειαστεί.
  • Όταν υπάρξει πρόβλημα από τη συμπεριφορά μαθητή ή μαθήτριας στο σχολείο, μπορεί να γίνει έκτακτη συνέλευση της μαθητικής κοινότητας στην οποία ανήκει. Η κοινότητα προτείνει στον σύλλογο καθηγητών τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο σύλλογος καθηγητών έχει την ευθύνη της τελικής απόφασης. Μαθητής ή μαθήτρια που παραπέμπεται στο σύλλογο καθηγητών για κάποιο παράπτωμα, έχει δικαίωμα απολογίας.
  • Ο πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας μαζί με το προεδρείο του 15μελούς παρευρίσκονται στις αντίστοιχες συνεδριάσεις του συλλόγου των καθηγητών, με δικαίωμα λόγου.
  • Εκπρόσωπος του μαθητικού συμβουλίου συμμετέχει στο Σχολικό Συμβούλιο και στη Σχολική Επιτροπή (νόμος 1566/85 άρθρο 52), η οποία πρέπει να συνεδριάζει τακτικά και να ασχολείται με τις σχολικές δαπάνες για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του σχολείου.
  • Η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεννόηση με το μαθητικό συμβούλιο, υποχρεούται να παραχωρήσει ειδικό χώρο, όπου θα αναρτηθεί ο πίνακας ανακοινώσεων του μαθητικού συμβουλίου.

x

Η Διακήρυξη του 9ου Γυμνασίου Βόλου ενάντια στη σχολική βία

Όπως θεσπίστηκε με το ψήφισμα της 6ης Μαρτίου 2014 από τη σχολική κοινότητα του 9ου Γυμνασίου Βόλου

 Άρθρο 1ο

Ο σεβασμός και η προστασία της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας των μελών της σχολικής μας κοινότητας αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση όλων μας.

Η εμπέδωση ενός κλίματος ομόνοιας, αρμονικής συνύπαρξης και δικαιοσύνης αποτελεί κύριο μέλημα όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Άρθρο 2ο

Σχολική βία ή σχολικός εκφοβισμός είναι οποιαδήποτε εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Άρθρο 3ο : Ατομικά δικαιώματα ? υποχρεώσεις – καθήκοντα

Όλοι οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου είναι ίσοι.

Καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή του σχολείου μας, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων.

Δεν νοείται καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η οποιαδήποτε σωματική βλάβη, άσκηση ψυχολογικής βίας, απειλή ή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι καταδικαστέα κι απαγορεύεται από τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Η ιδιωτική και προσωπική ζωή του κάθε μέλους της σχολικής μας κοινότητας είναι απαραβίαστη και αξίζει τον σεβασμό όλων μας. Κάθε απόπειρα παραβίασής της και δημοσίευσής της από οποιοδήποτε μέσο (προφορική ή ηλεκτρονική) είναι καταδικαστέα κι απαγορεύεται από τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των μαθητών μέσω ηλεκτρονικών ή τηλεπικοινωνιακών μέσων είναι απαραβίαστη. Κάθε προσπάθεια παραβίασής της και υποκλοπής της είναι καταδικαστέα κι απαγορεύεται από τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Τα προσωπικά αντικείμενα του κάθε μέλους της σχολικής μας κοινότητας είναι κάτω από την προστασία όλων μας. Κάθε προσπάθεια κλοπής, καταστροφής ή βανδαλισμού είναι καταδικαστέα κι απαγορεύεται από τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Η κτηριακή υποδομή και ο εξοπλισμός του σχολείου μας ανήκουν σε όλους μας. Η χρήση τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Κάθε καταστροφή και βανδαλισμός της είναι καταδικαστέα κι απαγορεύεται από τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.