Νέα συνάντηση με μαθητές της ομογένειας

 

Άλλο ένα Σάββατο (27 Φεβρουαρίου) παρέα με τους μαθητές της Ομογένειας του Σικάγο σε μια πολύ όμορφη, χαλαρή, χαρούμενη αλλά κ συγκινητική συνάντηση. Το κύριο θέμα μας ήταν ”Τα έθιμα της Αποκριάς στην πόλη μου”. Οι δικοί μας μαθητές τους είπαν για την Τσικνοπέμπτη, την Καθαρά Δευτέρα, τα κούλουμα, το πέταγμα του χαρταετού, τα σαρακοστιανά, τα καρναβάλια με τις παράξενες στολές, τον χαρτοπόλεμο, τις σερπαντίνες. Στην Αμερική κ στην πόλη τους δεν τα ξέρουν αυτά και μας είπαν την επόμενη συνάντηση να τους δείξουμε φωτογραφίες. Η κα Christina Koutsakioti Brales θα τους μιλούσε για όλα αυτά στην συνέχεια της μέρας τους. Εξάσκηση στην Ελληνική γλώσσα γι’αυτούς κ στην αγγλική για τους μαθητές μας. Γι’αυτούς ήταν 9πμ ενώ για εμάς 5μμ – 8 ώρες διαφορά. Μας είπαν επίσης ότι πλέον οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές, τις φορούν όσοι θέλουν, οι μαθητές δεν κάνουν σελφ τεστ πάρα μόνο οι καθηγητές μια φορά την εβδομάδα. Η συνέχεια της ημέρας τους θα ήταν μεταξύ άλλων κ η προετοιμασία για την 25η Μαρτίου και για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. 

Εμπειρία, επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων για τους Αειφόρους μαθητές μας, οι αυριανοί ενεργοί πολίτες… Ίσως ο κόσμος μας γίνει καλύτερος.

Παρουσίαση ομάδας Formula 1 – Pegasus

 

Μία ομάδα παιδιών (2 αγόρια και 2 κορίτσια ) της Formula 1 – Pegasus, στις 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των δράσεών του, ενημέρωσε όλα τα τμήματα του Αειφόρου 9ου Γυμνασίου Βόλου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το 13ο Δημοτικό Βόλου όπου μας υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του σχολείου κος Παρίσσης, δάσκαλοι και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και έκαναν μια υπέροχη παρουσίαση, αλληλεπίδρασαν με τους μικρούς μαθητές, τους εξήγησαν τι είναι το πρόγραμμα της Formula 1 και απάντησαν σε καταιγισμό ερωτήσεών τους. Τους μοίρασαν φυλλάδια για την μαθητικό διαγωνισμό της Formula 1, γιατί αυτοί θα είναι οι αυριανοί συνεχιστές.

Μπράβο μαθητές μου, πάντα δυνατά, πάντα μπροστά! Είμαι Υπερήφανη για όλους σας Γιάννη, Βασίλη, Εβελίνα, Κέλυ, καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που δεν ήταν μαζί μας, είστε όλοι καταπληκτικά παιδιά και είμαι πολύ τυχερή που είστε μαθητές μου.

Εκδήλωση – Παρουσίαση σχετικά με το άθλημα της κωπηλασίας

 
Το Αειφόρο 9ο Γυμνάσιο Βόλου είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του στον Αθλητισμό και τα οφέλη του, την ιστορία του και τα ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 εκδήλωση-παρουσίαση σχετικά με το άθλημα της κωπηλασίας.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και παρακολούθησαν σταδιακά όλα τα τμήματα μας.
Καλεσμένοι μας στην εκδήλωση ήταν Πρωταθλητές (ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι, βαλκανιονίκες, πανελλήνιοι αθλητές) της κωπηλασίας :
 
  • Παπαχρήστος Στέργιος (Χρυσός στο Παγκόσμιο το 2009 κ 4ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012),
  • Σκιαθίτης Νίκος (χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας Αθήνα 2004),
  • Οικονόμου Νίκος (χρυσός στο Πανελληνιονίκης),
  • Βόντζου Αναστασία (Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο) και
  • Μπουρσεβάνα Κατερίνα (χρυσή βαλκανιονίκης 2017),
καθώς και οι μαθητές του σχολείου μας που ασχολούνται με το άθλημα της κωπηλασίας. Οι μαθητές μας άκουσαν τους πρωταθλητές μας να μιλούν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη, να εξηγούν το δικό τους άθλημα, κράτησαν την Ολυμπιακή Δάδα από δύο διαφορετικές χώρες. Η κάθε διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών αγώνων έχει ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη δάδα. Η δάδα μεταφέρει την ιερή φλόγα που θα ανάψει κατά τη διάρκεια της τελετής αφής που γίνεται στην αρχαία Ολυμπία και μέσα από τη λαμπαδηδρομία θα φτάσει στο στάδιο της διοργανώτριας χώρας. Επίσης δοκίμασαν να κάνουν κωπηλατική στις κωπηλατικές μηχανές που είχαν φέρει μαζί τους οι προπονητές.
Στο τέλος υπήρξε και αγώνας μεταξύ των δύο σχολείων του 7ου και του 9ου και ένα παιδί κέρδισε μία μπλούζα από του Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012. Όλοι οι μαθητές το διασκέδασαν, το χάρηκαν, συνομίλησαν με τους πρωταθλητές ,έγιναν ερωτήσεις και σίγουρα επωφελήθηκαν από την όλη διοργάνωση. Εξάλλου η σωματική και η πνευματική υγεία είναι αλληλένδετες ΄΄νους υγιής εν σώματι υγιεί΄΄. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές-προπονητές που ήταν σήμερα μαζί μας.