Μήνυμα Διευθύντριας

Μήνυμα Διευθύντριας, κας Νίκης Χατζηκυριάκου, ΠΕ04.01

Ευχόμαστε μία όμορφη, δημιουργική χρονιά, με πολλή ενέργεια, δράση, εποικοδομητικές συνεργασίες και δυνατές εμπειρίες.Ζούμε σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο της ζωής μας και της κοινωνίας λόγω κορονοϊου και οφείλουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να περάσει ανώδυνα και γρήγορα.

Ο σκοπός του σχολείου είναι η Εκπαίδευση του Μυαλού και της ψυχής .

Είναι ένας χώρος όπου μεταδίδεται όχι μόνο η γνώση αλλά συγχρόνως καλλιεργείται η Παιδεία και οι Αξίες με έμφαση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Πολιτισμό. Το σχολείο μας έχει σημαία του Αειφόρου Σχολείου, είναι ένα ποιοτικό σχολείο, που πάντα καινοτομεί και ασχολείται με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ με στόχο να αλλάξουμε την κοινωνία μας , να γίνουμε αειφόροι πολίτες και να ζήσουμε σε ένα αξιοπρεπή, όμορφο, ήσυχο, δικαιότερο, ειρηνικό κόσμο και χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Επιθυμούμε η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων οι μαθητές μας να αποκομίσουν από το σχολικό περιβάλλον όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να γίνουν ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες χρήσιμοι στην κοινωνία.

Ως αειφόρο σχολείο είμαστε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ένα οραματικό σχολείο, ένα σχολείο όπου “όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε”. Στόχος μας είναι η επικοινωνία ,η ομαδικότητα, η συμμετοχικότητα και η συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινωνία). Δημιουργούμε ένα φιλικό, όμορφο και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον με πολύ χρώμα, μειώνοντας το μονότονο γκρι και συνεχίζουμε. Θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο που να προωθεί και να προάγει τις καινοτόμες δράσεις. Στοχεύουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον με βιωματικές δραστηριότητες.

Επενδύουμε στην Παιδεία. Οραματιζόμαστε, ονειρευόμαστε μια καθολικά παιδαγωγημένη κοινωνία.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι «η γνώση είναι δύναμη».

Η Διευθύντρια του σχολείου
Χατζηκυριάκου Νίκη ΠΕ04.01


Νίκος Αγγελόπουλος, ΠΕ01  (Θητεία: 2010-2017)

Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 9ου Γυμνασίου Βόλου .
director2Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση του σχολείου σε μια περίοδο όπου ο ορυμαγδός της οικονομικής κρίσης έχει ενσκύψει στη χώρα μας και απειλεί συθέμελα να καταστρέψει ότι η κοινωνία έχει οικοδομήσει, με αδιάκοπους αγώνες μέσα στο χρόνο, για να δώσει ποιότητα στη ζωή όλων μας?
Πρωτόγνωρο φαινόμενο στα εκπαιδευτικά χρονικά, τουλάχιστον στα 25 χρόνια θητείας μου στην εκπαίδευση, η μη διανομή βιβλίων. Θέλω να επισημάνω όμως, πέρα από τις προσπάθειες του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με τη διανομή dvd στους μαθητές, την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση, πρωτίστως των μαθητών και των γονέων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και σύντομα, όλοι να έχουν τα βιβλία τους .
Γι αυτό είμαι αισιόδοξος. Πρώτα ο μαθητής. Οι νέοι. Τα παιδιά μας.
Είχα την τιμή να γνωρίσω τους προκατόχους Διευθυντές του σχολείου μας. Με τις προσπάθειες όλων, την ομαδοσυνεργατική προσφορά του Συλλόγου Διδασκόντων, εμπνευσμένη από το χρέος που γεννά η ιδιότητα του δασκάλου και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου είναι σήμερα ένα νοικοκυρεμένο σχολείο. Είναι άρτια εξοπλισμένο στις αίθουσες εργαστηρίων του και διαθέτει τέσσερεις (4) αίθουσες για διδασκαλία μαθημάτων με χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
Η συνέπεια και η αγάπη των διδασκόντων, η στήριξη και συνεργασία των γονέων θα πρέπει να είναι οι άξονες, πάνω στους οποίους το Σχολείο θα οργανώσει με αποτελεσματικό τρόπο το εκπαιδευτικό του έργο και θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους μάθησης και σχολικής ζωής. Εξάλλου, αυτά τα χαρακτηριστικά συνοδεύουν την έως σήμερα διαδρομή του, αναδυόμενα μέσα από τις καινοτόμες δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις πολιτιστικές του δραστηριότητες .
Ας γνωριστούμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε όλοι μας, με βαθειά επίγνωση της ευθύνης και του χρέους απέναντι στους νέους, στους δύσκολους καιρούς, να αναζητήσουμε λύσεις για να γίνει το έργο μας ουσιαστικό, παραγωγικό, επένδυση ζωής για τους μαθητές μας .

Ο Διευθυντής του Σχολείου, 
Αγγελόπουλος Νικόλαος, ΠΕ01, Θεολόγος