T4EU 2016-2017

logos

01

Ambassadors Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας:

Βούλγαρη Βασιλική, Πληροφορικής 9ου Γυμνασίου Βόλου

Γκουτσιουκώστα Ζησούλα, Φιλόλογος 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,

η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών.

Μια καινούρια σχολική χρονιά έχει αρχίσει. Οι σχολικές δράσεις ξεκίνησαν με νέα πνοή για δημιουργία και φαντασία.

Το πρόγραμμα Teachers4Europe σας καλωσορίζει στην οικογένειά του που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Φέτος ορίστηκαν οι πρώτοι Πρέσβεις – Ambassadors Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για τη Θεσσαλία έχουν οριστεί οι βραβευμένες Teachers4Europe Βάσω Βούλγαρη, ΠΕ20 του 9ου Γυμνασίου Βόλου και η Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, ΠΕ02, του 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επιμόρφωσης, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 29 & 30 Οκτωβρίου, παλαιοί και νέοι ?T4E Ambassadors? της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, σχετικά με επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, από εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων και ακαδημαϊκούς. Σημαντικό κομμάτι της επιμορφωτικής διημερίδας αποτέλεσε η μάθηση μέσω ?peer learning?, καθώς το βήμα δόθηκε σε πολλούς ?T4E Ambassadors? για να μοιραστούν εμπειρίες, τεχνογνωσία και καλές τεχνικές με τους συναδέλφους τους.

Video από την επιμόρφωση των νέων Ambassadors Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα 29/30-10-2016.

 

Οι πρώτοι Students4Europe είχαν τη χαρά να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να τις διαχύσουν σε όλη τη σχολική κοινότητα μαζί με τις εντυπώσεις τους και ό,τι αποκόμισαν από τη δράση. Στην αρχή της τρέχουσα σχολική χρονιά επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι νέοι υποψήφιοι Teachers4Europe, οι οποίοι επιμορφώνονται από τους κατά τόπους Ambassadors. Η οικογένεια των Teachers4Europe τους καλωσορίζει, όπως επίσης και τους νέους Students4Europe που θα ενταχθούν στα project που θα τρέξουν αυτή τη σχολική χρονιά.