e-twinning: Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ενημερώνονται και δρουν κατά του bullying

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ενημερώνονται και δρουν κατά του bullying στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων e-twinning

 

Το 9ο Γυμνάσιο κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 συνεργάζεται με σχολεία της Ευρώπης για την από κοινού υλοποίηση δύο προγραμμάτων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κοινότητας του e-twinning. Συγκεκριμένα, υλοποιούνται τα προγράμματα:

1) «Be Aware. Dont be quiet!!!»: μαθητές της Γ’ Γυμνασίου εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για την παρεμπόδιση και την εξάλειψη του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου (cyberbullying). Για την πραγματοποίηση του έργου συνεργάζονται η Τουρκία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

2) «Recognize School Bullying»: μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ενημερώνονται και μεριμνούν για την αναγνώριση και την αποτροπή κάθε μορφής εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον. Για την πραγματοποίηση του έργου συνεργάζονται η Ελλάδα και η Ρουμανία.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων προγραμμάτων και με την καθοδήγηση της κ. Μακροστέργιου Βαΐας-Μαρίας, φιλολόγου του 9ου Γυμνασίου, οι μαθητές εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική εμπειρία τους και ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, καθώς συνεργάζονται με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών σχολείων.

Σκοπός και των δύο προγραμμάτων είναι οι μαθητές να αναγνωρίζουν τα σημάδια διαδικτυακής και σχολικής βίας και να τα διαχειρίζονται. Βασικός στόχος τους είναι να προλαμβάνουν τη διαδικτυακή και σχολική βία, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, συνεργασίας και ασφάλειας μεταξύ των μελών της διαδικτυακού και σχολικού περιβάλλοντος.

Το 9ο Γυμνάσιο διατηρεί ενεργό τον διαρκή ρόλο του κατά του bullying και αφυπνίζει τους μαθητές, με στόχο τη διάχυση καλών πρακτικών πρόληψης και διαχείρισης των περιστατικών βίας σε όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικτυακή και σχολική κοινότητα.