Η Εκδήλωση του Δικτύου Τ4Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης

Η Εκδήλωση του Δικτύου Τ4Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Teachers4Europe Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, η Ύπατη Αρμοστεία, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το 16ο & το 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου κι το 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

Συμμετείχαν:

O AT4E Πασχάλης Δήμου και η ΑΤ4Ε Ευτυχία Πλακαρού, εισήγηση με θέμα «Το Δίκτυο Τ4Ε και οι Προσεγγίσεις του Μεταναστευτικού Φαινομένου στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων».

Η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Έδρα Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία, εισήγηση με θέμα «Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική. Μία αποτίμηση».

Το Μικτό Εργαστήρι Μουσικής και Ψυχοσυναισθηματικής Ανάπτυξης (ΜΕΜΨΑ), με συντονίστριες τις κυρίες Ζωή Φωτοπούλου & Θεοδώρα Τζεράχογλου, παρουσίασαν μαζί με τα παιδιά το βιβλίο του Ν. Ανδρικόπουλου “Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους” σε μία …πειραγμένη μορφή, χριστουγεννιάτικη!!!

Η Τ4Ε Βίκη Φουντούλη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ 11), παρουσίασε τη βραβευμένη ταινία που δημιούργησε με τους μαθητές της “Χαμένες φωλιές… Χαμένες πατρίδες”.

Η κα Μαγδαληνή ΒίτσουΣυντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, εισήγηση με θέμα «Η περίπτωση της Μαγνησίας»

Ο κ. Αργύριος Μπίρης, ψυχολόγος και ο κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, εισήγηση και παρουσίαση της ταινίας που δημιούργησαν με τους μαθητές τους «Η χρήση μίας αυτοσχέδιας ταινίας ως εκπαιδευτικό υλικό αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης και την Ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Ο κ. Γεώργιος Βαλής, Διευθυντής 9ου Δημ. Σχ. Νέας Ιωνίας, εισήγηση με θέμα «Σκέψεις και Προτάσεις για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Η ΑΤ4Ε Βασιλική Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής (ΠΕ20), εισήγηση και παρουσίαση του δρώμενου «ICare4Eu: Imagine» από την ομάδα Students4Europe του 9ου Γυμνασίου Βόλου “ICare4EU“: Παπαμαργαρίτη Αλεξάνδρα, Πούλιου Αναστασία, Σάλιαρη -Δημητριάδη Ανδρονίκη – Άννα, Συρταριώτης Κωνσταντίνος – Μάριος, Τερλιγκάκης Ευθύμιος, Τόκα Ραφαέλα – Ειρήνη, Χατζηκυριάκου Γεωργία και Χούμπλης Αναστάσιος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από γονείς και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας εδέσματα από τις χώρες καταγωγής τους.

Την εκδήλωση συντόνισε η ΑΤ4Ε Ευτυχία Πλακαρούεκπαιδευτικός 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Η βιντεοσκόπηση και η επεξεργασία του ψηφιακού υλικού έγινε από τον Δημήτριο Κλειδωνάρη, μαθητή του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου.